• Biologická olympiáda - krajské kolo

      14.05.2024 08:08

      Mezi nejlepší mladé biology v kategorii C se do krajského kola, které se uskutečnilo 9. května v Brně, probojovala žákyně VIII.B Eliška Křivánková. Naše reprezentantka zvládla nástrahy vědomostních otázek i praktických úkolů z poznávání přírodnin. Zařadila se mezi úspěšné řešitele úloh krajského kola. Blahopřejeme.
      RP

    • Baseball na Tyršovce

      14.05.2024 08:01

      Ve čtvrtek 9. 5. 2024 se naši nejmenší žáci 1. a 2. ročníku seznamovali s moderním sportem, který patří ve světě mezi nejoblíbenější. Mohli si také vyzkoušet jednoduché základy baseballu pod vedením trenérů PELIKANS Bučovice. Děti byly rozděleny do dvou družstev. Jeden tým nacvičoval odpal, druhý tým trénoval chytání. Potom se obě družstva vystřídala. 
      Dětem se tento druh sportu velmi líbil a všechny byly nadšené. Škoda jen, že ten sportovní čas tak rychle utekl.

    • Pozorujeme přírodu - workshop pro školní družinu

      09.05.2024 15:50

      Ve spolupráci s MAP Slavkovsko se naše školní družina zúčastnila workshopu Pozorujeme přírodu. S panem Navrátilem, který celý workshop vedl, jsme se setkali v zámecké zahradě. Nejdříve dětem povyprávěl, jaké druhy ptáků žijí v našem regionu, pustil dětem zvuky ptáků. Poté už jsme mohli pozorovat ptačí obyvatele v korunách stromů a na zámeckých komínech zapůjčenými dalekohledy. Akce se dětem líbila a doufáme, že budeme s MAP nadále spolupracovat.

    • Pohár rozhlasu ve Vyškově 

      09.05.2024 08:11

      Po roční odmlce se ve Vyškově v pondělí 6. května uskutečnil atletický mítink zvaný Pohár rozhlasu, kterého se jako škola pravidelně účastníme. Atletické závody byly rozděleny do čtyř kategorií na: mladší žákyně (6. a 7. ročník), mladší žáky (6. a 7. ročník), starší žákyně (8. a 9. ročník) a starší žáky (8. a 9. ročník). Žáci startovali v těchto disciplínách: štafetový běh (4x60 m), sprint na 60 m, skok daleký, skok vysoký, mladší kategorie – hod kriketovým míčkem, starší kategorie – vrh koulí a dálkový běh (různé vzdálenosti podle kategorií).
      V řadě disciplínách jsme zaznamenali obrovský úspěch, někteří dokonce svoji disciplínu vyhráli. Hned na úvod se nám podařilo ovládnout štafetu v mladší kategorii, kdy pro prvenství si doběhly holky ve složení Staňková, Kavalová, Pischová a Fialová časem 34,46 s. Ani starší kluci neponechali nic náhodě a v cíli se radovali z druhého místa. Štafeta se skládala z Klímka, Vrány, Mráze a Poláčka a jejich čas byl 30,00 s. Bronzovou medaili brala Pischová za svůj běh na 60 m výkonem 8,73 s a také Staňková urvala bronz bojovným výkonem v běhu na 600 m v čase 2:03. Jen pouhý jeden centimetr by stačil Julii Fialové na vítězství ve vrhu koulí 3 kg, bohužel skvělý výkon 8,91 m znamenal druhé místo. Vítězem starší kategorie chlapců na běh na 60 metrů se stal Matěj Poláček, když svým výkonem 7,45 s nedal konkurentům šanci. V mladší kategorii žákyň nejdále doskočila Natalie Pischová a se skokem 4,31 m brala zlatou medaili. 
      V kategorii družstev se nejlépe umístila mladší děvčata, když s 4167 body skončila na bronzovém stupínku. V rámci jednotlivců nejvíce bodů svému týmu přinesla Julie Fialová, jenž nahrála neskutečných 1888 bodů.
      Poděkování patří všem našim závodníkům za jejich předvedené výkony, které byly mnohdy až za hranicí jejich možností. A stejně tak pořadatelům.
      Sportu zdar a atletice zvlášť

    • Středověk na základce

      06.05.2024 10:23

      V úterý 30. dubna 2024 proběhl na naší škole projektový den Středověk. Pro žáky sedmého ročníku jej uspořádal spolek Konůvky, z.s., který se stará o lokalitu stejnojmenné zaniklé středověké vesnice v údolí Ždánického lesa. Proto také její členové čtyřhodinový blok zahájili představením spolku a pestré škály činností, které vykonávají.
      Dále pokračovala prezentace s různými zajímavostmi, např. o make-upu ve středověku, medicíně, lázních, brýlích, zajímavé bylo video s rytířem ve zbroji, který v ní zvládl hvězdu, parakotoul i uběhnout maraton.
      Další část byla o odívání, materiálech, ze kterých se šilo, o barevnosti látek a že se muži často parádili víc než ženy.
      Program pokračoval hádáním povolání podle karet, některá děvčata sebrala odvahu a nechala si udělat středověký účes včetně „přišití“ copů k hlavě, kluci si přišli na své při ukázkách zbraní, společně je oslovilo oblékání středověkých kostýmů.
      Věříme, že projektový den přispěl k lepšímu poznání období středověku.
      LZ

    • Z McDonald’s Cupu bereme stříbro!

      06.05.2024 10:22

      Po vítězství našich fotbalistů v nejmladší kategorii se ve čtvrtek 2. 5. uskutečnil další turnaj v rámci McDonald’s Cupu pro děti 4. a 5. ročníků. Tentokrát proběhl v Křenovicích.
      Turnaje se účastnilo celkem 8 škol. Rozlosovány byly dvě skupiny po 4 týmech. Nám los přiřadil Křenovice, Holubice a Bošovice. Skupinu jsme zcela jasně ovládli, když postupně jsme zdolali Křenovice 2:0, Holubice 2:1 a Bošovice 8:0.
      Ze druhé skupiny vyšly jako vítězové Šaratice a s těmi jsme se pak utkali ve finále o první místo.
      Hned od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec provazu. Soupeř s přehledem zvítězil 4:0 a stal se zaslouženým vítězem turnaje.
      Nejlepším střelcem našeho týmu se stal s pěti brankami Koudelka. Hned v závěsu za ním byl Chiedozie se čtyřmi úspěšnými trefami. Gólově se prosadili také Štěrba, Bílek a Kochaníček.
      Naši školu reprezentovali: Erik Matela, Matěj Štěrba, Petr Kellner, Nina Kolářová, Sebastian Blackmore, Jonathan Chiedozie, Nicolas Kochaníček, Eduard Bílek, Filip Koudelka a Vojtěch Dostál.
      Pořadatelům děkuji za hladký průběh a všem za příkladnou reprezentaci školy. 
      Sportu zdar a fotbalu zvlášť!
      J. Legner
       

    • Projektové setkání věnované ochraně přírody

      26.04.2024 14:40

      Žáci čtvrtých a sedmých ročníků se dne 26. 4. setkali ve škole s neziskovou organizací Justice For Nature (dříve Prales dětem), jejímž posláním je ochrana divoké přírody na třech kontinentech se zaměřením na deštné pralesy, oceány, podmořský svět a jejich biodiverzitu. Tento spolek koná také terénní ochranu přírody a vzdělává mládež i širokou veřejnost.
      My jsme měli tu čest být účastni výsledkům v rámci projektů Oko oceánu a Karpatská divočina. Pomocí názorných videoukázek, fotografií a poutavého vyprávění jsme mohli nahlédnout pod pokličku monitorování keporkaků a zachycování jejich komunikace prostřednictvím hydrofonů. Zaujali nás živočichové, které je možné spatřit v rámci karpatského oblouku – jeleni, srnci, vlci, medvědi, lišky a další – pomocí fotopastí a jejichž pohyb též můžeme díky činnosti Justice For Nature sledovat prostřednictvím telemetrických obojků. Nedílnou součástí přednášky byla i beseda o správném chování v lese, v divoké přírodě nejen v blízkosti velkých šelem.
      Přednáška byla velmi poutavá, děti reagovaly aktivně a měly spoustu dotazů. Proto pevně doufáme, že si odnesly nejen cenné znalosti, ale pomohou s ochranou přírody také ony samy.
       

    • McDonald´s Cup - vítězství mladších v okrskovém kole

      23.04.2024 09:28

      McDonald´s Cup je největší školní fotbalový turnaj v Česku. Každoročně se do turnaje zapojí desítky tisíc dětí z více než 2300 školních týmů po celé republice.
      Je určen pro fotbalisty z prvního stupně základních škol. Má dvě soutěžní kategorie: A (1. až 3. ročník) a B (4. - 5. ročník). 
      Zatímco se naši starší reprezentanti na svůj turnaj teprve připravují, mladší už svoje první vystoupení mají za sebou. Okrskové kolo v Rousínově bezpečně ovládli a postoupili do kola okresního (bude 13. 5. 2024 ve Vyškově). Za sebou nechali týmy ze ZŠ Rousínov, ZŠ Drnovice, ZŠ Podomí, ZŠ Pustiměř a ZŠ Ivanovice na Hané.
      Reprezentovali:
      Chlup Tobiáš z II.A, Šebela Vojtěch z II.A, Bílek Kryštof z II.B, Koudelka Adam z II.B, Štarha Michal z III.A, Navrátil Ondřej z III.A, Kuchta Richard z III.B a Ehrenberger Adam z III.B.
      Vedoucí mužstva: Jitka Kubíčková, trenér z řad rodičů: Filip Chlup.

    • Biologická olympiáda – postup do krajského kola

      23.04.2024 09:01

      V pondělí 22. dubna se naši žáci zúčastnili okresního kola Biologické olympiády v kategorii D (šesté a sedmé třídy). Tématem letošního ročníku bylo „Jak se žije v lužním lese“. Soutěžilo se v tradičních „disciplínách“ - praktické poznávání rostlin a živočichů, laboratorní práce a test teoretických znalostí. Každý účastník okresního kola navíc vypracoval vstupní úkol zaměřený na vlastní pozorování. Školu reprezentovali Tomáš Janek a Jan Žůrek z 6. A, Eliška Daňková a Michaela Svobodová ze 7. A.
      Všichni nám udělali obrovskou radost, protože se díky svým přírodopisným znalostem umístili na začátku výsledkové listiny. Z 37 soutěžících se děvčata umístila na „bedně“ - Míša druhá a Eliška třetí. Tomáš skončil na pátém místě a od postupu do krajského kola ho dělil pouze jeden bod. Honza vybojoval krásné jedenácté místo.
      Všem soutěžícím gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Holkám přejeme hodně štěstí 23. 5. 2024 v Brně, kde budou naši školu i celý okres reprezentovat v krajském kole.

    • Okrskové kolo v minikopané na ZŠ Tyršova

      23.04.2024 08:59

      Ani výrazná změna počasí nezabránila tomu, aby se na ZŠ Tyršova ve čtvrtek uskutečnil turnaj v minikopané pro nejstarší ročníky, tedy pro žáky osmých a devátých ročníků. V domácím prostředí jsme přivítali hosty ze Šaratic, Otnic a rivaly ze ZŠ Komenského. První zápas jsme hráli se soupeřem z Otnic. I přes velké množství našich šancí jsme inkasovali jako první. Ve druhé půlce se náš tlak ještě stupňoval, ale stačilo to pouze na vyrovnání Kovářem. Zápas tak skončil smírně 1:1. Druhý zápas měl podobný průběh jako ten předchozí, opět jsme lovili míč ze sítě jako první, ale tentokrát jsme zvládli zápas otočit do vítězného konce. O naše branky se postupně postaral Banďouch, Kovář a Klimek. Do posledního klání s městským rivalem jsme vstupovali jako mírní favorité. Bohužel nám tato role příliš nesedla. Obranný val soupeře se nám nedařilo překonat. Naopak soupeř perfektně využíval chyby v naší defenzivě. Celkem jsme 3 krát tahali míč z naší sítě. Korekci výsledku jedním gólem zařídil po samostatném úniku Poláček.
       Na turnaji jsme skončili druzí se skóre 5:5 a ziskem 4 bodů.
      Naši školu reprezentovali: Pustina jako brankář, do pole: Novotný, Poláček, Klimek, Kovář, Žartun, Banďouch, Florian, Vrána
      Všem účastníkům děkuji za hladký a bezproblémový průběh.
      Sportu zdar a fotbalu zvlášť!
      Mgr. Jiří Legner

    • Kontakty

      • Základní škola Tyršova Slavkov u Brna, příspěvková organizace
      • 544 221 113
      • 725 509 033
      • Tyršova 977, Slavkov u Brna, 684 01 68401 Slavkov u Brna Czech Republic
      • i6bxgnx
      • 46270949
      • Mgr. Jiří Půček, telefon: 725 509 033, email: reditel@zsslavkov.cz
      • Mgr. Zdeněk Vičar, telefon: 544 221 113, email: zastupce@zsslavkov.cz
      • Ing. Simona Jelínková, telefon: 544 221 595, email: ekonomka@zsslavkov.cz
      • Barbora Holušová, telefon: 515 538 025, email: kancelar@zsslavkov.cz
      • Pověřenec GDPR: SEID, s.r.o. - pozici pověřence zastává Ing. Milan Seidler Sídlo: č.p. 142, 684 01 Nížkovice IČ: 066 32 017 Telefon: 724 094 634 E-mail: milan.seidler@seid.cz
  • Fotogalerie

      zatím žádné údaje